top of page

tir. 12. sep.

|

Damphuset

Kompetanse-forum Trøndelag sørvest

Regionrådet i Trøndelag sørvest inviterer til andre møte i regionens kompetanseforum. Dagens program er delt mellom temaene utenforskap, inkludering i arbeid og utdanning, ny opplæringslov og nytt studiesenter.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Kompetanse-forum Trøndelag sørvest
Kompetanse-forum Trøndelag sørvest

Tid og sted

12. sep. 2023, 09:00 – 15:15

Damphuset, Gammelosveien 2, 7300 Orkanger, Norge

Detaljer

Program: 

Del 1: "Fra utenforskap til inkludering i utdanning og arbeid." 

09.00 - 09.15 Rykende ferske tall for regionen som gjelder utenforskap v/ NAV Trøndelag

09.15 - 09.45 Menn i helse v/ Joakim Kihl Holmberg og Frode Rønsberg

Menn i helse er av regjeringen beskrevet som det mest vellykkede tiltaket for å rekruttere flere menn til helsesektoren. Vi skal fortelle hemmelighetene, hva vi har gjort, hvorfor vi har gjort det og hvordan vi har oppnådd suksess. Det meste av det vi har gjort, er nok overførbart til andre. Det handler ofte om innstilling og tankesett.

09.45 - 10.15 Helt med v/ Jonas Sevaldrud

HELT MED er en sosial entreprenør som jobber for å inkludere personer med utviklingshemming, utviklingsforstyrrelser og/eller lærevansker. Siden oppstart har HELT MED fått over 250 personer ut i jobb, og har som mål å få MINST 100 nye personer ut i jobb hvert år. Dette gjøres gjennom en helhetlig modell med fokus på normalitet, likeverd og valgmuligheter. På denne samlingen kommer jobbskaper Jonas Felde Sevaldrud som har ansvaret for å skape disse arbeidsplassene i Trøndelag.

10.15 - 10.35 Pause

Eksempler fra kommuner og næringsliv

10.35 - 11.05 Fra gamer til ressurs v/ Haakon Skar, Thamsklyngen

«Av kjærlighet støtter, dytter og slipper vi ungdommen fri.»  Dette prosjektet tar sikte på å adressere den økende utfordringen med unge arbeidsledige som tilhører gamer- og datamiljøet, og som befinner seg i utenforskap. Thamsklyngen, i samarbeid med Allvekst og Kunnskapstrening, tar initiativ til å utvikle en målrettet utdannings- og karrierevei som engasjerer denne målgruppen og hjelper dem med å trives i arbeidslivet gjennom bruk av deres lidenskap for data og teknologi.

11.05 - 11.35 Utenforskapsprogrammet v/ Karin Leknes Røttereng, Orkland kommune

I Orkland vil vi ha et mangfoldig samfunn der alle er i stand til å møte livets opp- og nedturer.  Vi trenger verdiskapningen og arbeidskraften fra alle, men mest av alt trenger vi at alle opplever mestring og tilhørighet. De fleste som bor her, har trygge og gode liv. Likevel er det for mange unge som av ulike årsaker ufrivillig står utenfor fellesskapet. Vi vet hva som øker risikoen, men også hva som forhindrer utenforskap. Det enkle svaret er å gjøre mer av det som beskytter, og samtidig redusere risikofaktorene. Vi må ha en felles forståelse av utfordringene vi står overfor. Samtidig skal solid tverrfaglig innsats være bærebjelken for å nå målet om trygge barn og unge som mestrer livet sitt. Utenforskap kan ramme alle. Vi skal styrke den enkelte på en modig, klok og nær måte. Sammen bygger vi Orkland.

11.35- 12.15 Lunsj

12.15 - 13.15 Oppsummering, summing i grupper og paneldebatt v/Ståle Vaag.

Del 2: "Utdanning og studiesenter"

13.15 - 13.45 Ny opplæringslov v/ Morten Aspås, Orkdal videregående skole 

13.45 - 14.00 Pause

14.00 - 15.00 Orientering om forprosjekt studiesenter - fremdrift og problemstillinger v/ Thomas Solum Lystad

Gruppearbeid/workshop  

15.00 - 15.15 Oppsummering og vel hjem

Vel møtt!

Illustrasjonsbilde av Freepik

Del dette arrangementet

bottom of page