top of page

Thu, Jun 06

|

Kuben

Introduksjon til EU-taksonomien og bærekraftsrapportering

Seniorrådgiver Marit Skjelbred-Knudsen fra EY deler av sine erfaringer med bærekraftsrapportering og hvordan EUs taksonomi legger føringer for hva som regnes som bærekraftig praksis.

Introduksjon til EU-taksonomien og bærekraftsrapportering
Introduksjon til EU-taksonomien og bærekraftsrapportering

Time & Location

Jun 06, 2024, 8:15 AM – 10:30 AM

Kuben, Grønørveien 19, 7300 Orkanger, Norge

Guests

About the event

EU Green Deal er EUs veikart for å gjøre industrien i Europa bærekraftig. Det overordnede målet er at Europa, innen 2050, skal bli den første klimanøytrale regionen i verden.

Blant tiltakene er innføringen av EU-taksonomien, som er et nytt system for klassifisering og rapportering av miljøpåvirkning. Taksonomien innfører en objektiv standard for investorer, selskaper og finansforetak som klargjør hva som regnes som bærekraftig praksis. Hensikten med EU-taksonomien er å kanalisere investeringskapital til bærekraftig økonomisk aktivitet, stimulere overgangen til en lavutslippsøkonomi og bekjempe grønnvasking.

For norsk næringsliv får EU-taksonomien store konsekvenser. Den vil avgjøre om dagens varer og tjenester regnes som bærekraftige, og vil derfor legge føringer for alle selskap som tilbyr sine varer og tjenester innenfor EU og EØS området.

Sentralt i arbeidet  er kravet om å levere en bærekraftsrapport i tråd med EU direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Rapporten må følge kategoriseringen definert i EU-taksonomien, og har til hensikt å informere kapitalmarkedene.  Bærekraftsrapportene krever full åpenhet om selskapenes miljøpåvirkning, og danner tall-grunnlaget som kanaliserer investeringskapital inn mot bærekraftige aktiviteter og bort fra forurensende praksis.

EY har i flere år bistått norske og internasjonale selskap med sine bærekraftsrapporter og tilpasning til EU taksonomien. EY regnes blant Europas ledende fagmiljø på området, og deres ekspertgruppe har lang og bred erfaring med å tilpasse virksomheter i møte med nye lovverket. Det er derfor en stor glede å invitere seniorrådgiver Marit Skjelbred-Knudsen til Kuben for å dele sine erfaringer.

Program:

08:15 Dørene åpner. Kaffe og mingling

08:30 Introduksjon til CSRD & EU Taksonomi - Marit Skjelbred-Knudsen, EY

09:30 Spørsmål og svar

10:00 Mingling og kaffe

10:30 Slutt

Arrangementet er et samarbeid med EY og Thams Innovasjon.

Vel møtt!

Share this event

bottom of page