top of page

Mon, May 06

|

Kuben

Innovasjonstalen 2024 - Vi må snakke om Europa

Bli med på live-streaming av Innovasjonstalen 2024 på Kuben

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Innovasjonstalen 2024 - Vi må snakke om Europa
Innovasjonstalen 2024 - Vi må snakke om Europa

Time & Location

May 06, 2024, 11:30 AM – 2:00 PM

Kuben, Grønørveien 19, 7300 Orkanger, Norge

About the event

Hvert år presenterer Innovasjon Norge sin statusrapport om nyskaping og innovasjon.

Tema for årets innovasjonstale er Europa. EU er en drivkraft for grønn omstilling og vår nærmeste samarbeidspartner. Europa setter betingelsene og skaper mulighetene. Vi må derfor snakke mer om Europa.

Program:

  • Keynote Maroš Šefčovič, visepresident i Europakommisjonen
  • EØS-avtalen 30 år: Hva har den betydd for Norge? Hvordan forstår vi EU, og hva er Norges plass? Leder av EØS-utvalget Line Eldring og Pernille Rieker fra NUPI
  • Hvorfor har norske bedrifter behov for å være i Brussel? Er de oppdatert på det som skjer? Hvordan kan Innovasjon Norge hjelpe bedriftene? Hans Eirik Melandsø fra Innovasjon Norge i Brussel og Rune Torhaug fra DNV
  • Europa er vårt viktigste marked: Grip mulighetene! Dette er det europeiske markedet, hvordan lykkes man? Næringsminister Cecilie Myrseth, Janne Tvedt Morstøl fra Bliksund, Ingrid Velken fra Eviny og Kristine Timberlid fra Innovasjon Norge i Danmark.
  • Bedrifter som har Europa som marked og har fått støtte fra EU Erlend Andreas Gjære fra Secure Practice og Nils Helset fra DigiFarm
  • 118 milliarder kroner til nyskaping: EIC, visjoner og Norge Michiel Scheffer, president i European Innovation Council, EIC
  • Investeringer og finansiering: Europa nå og framover Gisle Østereng fra Startuplab, Trond Riiber Knudsen fra TRK Group og Torbjørn Furuseth fra DoMore Diagnostics
  • Årets Innovasjonstale Håkon Haugli, daglig leder Innovasjon Norge

I dag lever vi i en verden som preges av krig i Ukraina og Midtøsten og der vi kjenner klima- og miljøendringer sterkere på kroppen for hvert år som går, hvor det trengs mer samarbeid og nye løsninger.

Europa bygger opp mer egen industri for å redusere avhengigheten av andre, og ser etter mer fornybar energi og måter å redusere utslipp på. Norske virksomheter kan levere flere av løsningene.

Gjennom norsk deltakelse i EUs programmer oppstår ny forskning og utvikling, og ikke minst: nye markedsmuligheter. Samtidig kan Europa bidra til å utvikle og finansiere nye, norske løsninger verden trenger. Derfor er Europa viktigere enn noen gang, som marked og samarbeidspartner.

Innovasjon Norge har invitert en rekke gjester fra ulike selskaper og fagfelt som til sammen skal gi forståelse for hvilke muligheter som finnes for norsk næringsliv i Europa.

Du vil høre visepresidenten i Europakommisjonen, Maroš Šefčovič og president i European Innovation Council (EIC), Michiel Scheffers syn på våre felles utfordringer og muligheter, og EØS-utvalget oppsummere 30 år med EØS-avtalen. Du vil møte bedrifter som jobber i EU og får støtte fra EU. Du vil høre næringsminister Cecilie Myrseth snakke om markedsmuligheter i Europa, hvordan næringslivet kan være med på å bygge opp igjen Ukraina og hva Håkon Haugli mener er det viktigste for innovasjon nå og framover.

Er du opptatt av nyskaping og verdiskaping, få med deg Innovasjonstalen sammen med Thamsklyngen og Thams Innovasjon på storskjerm på Kuben.

Share this event

bottom of page